woensdag 5 januari 2011

bh's in grote cup maten

Ondanks de sterke groei in verkoop hebben de bh’s voor grote maten nog wel wat in te halen, vergeleken met de modellen voor kleinere maten. Dames met een vol figuur zouden namelijk eveneens leuke ontwerpen willen, terwijl die nog onvoldoende voor handen zijn. Daarnaast is er nog veel verwarring over de verschillende benamingen van de grote maten bh’s: vol-figuur, volle boezem, cup DD plus en volle maat. "Het was beslist een wake-up call voor vrouwen, toen Oprah haar Bra Fit Interventions-uitzending deed", zegt Maureen Stabnau, vice-president bij Barenecessities", erover. "Maar ze is dan ook de kampioen van goedpassende, grotere maten ondergoed.VolslankUit eerdere onderzoeken was al gebleken dat vrouwen met maat 42 zich het gelukkigste voelen. Ze zijn tevreden over hun leven en uiterlijk. Ook met het seksleven van deze volslanke dames zit wel snor.  Jackelien: “Ik vecht tegen het stigma welke nog steeds rond volle vrouwen heerst. Ik word zo moe van alle dieet-progamma’s opTV en dieet goereoes, terwijl er allang is bewezen dat dieten niet helpt. Sterker nog, dat je van dieten alleen maar dikker wordt”. Inmiddels is bekend dat bijvoorbeeld hormonen en stress veel meer invloed op je lichaam hebben dan voedsel. Ook is achterhaald dat de grootte van je buik duidt op hartkwalen. Het gaat erom waar het vet zit. Slanke vrouwen met vet rond de hartstreek hebben meer kans op hartkwalen.

Grotere borsten
Nederlandse vrouwen krijgen ook steeds grotere borsten. In 2006 had al 42% van de vrouwen binnen de leeftijdsgroep 30-39 jaar cupmaat D of groter. Jackelien Struik (39) durft zelfs te beweren dat dit inmiddels 50 % is:
“Dat heeft twee oorzaken: ten eerste de hormonen in voeding (vlees) en pilgebruik. Dit heeft met name invloed op jonge meisjes. Je zult dus zien dat in deze categorie de smalle omvang/volle buste zal toenemen. Ten tweede wordt de Nederlander steeds groter, zowel in de lengte als in de breedte.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten